Små forfattere i 7.klasse

INNLEDNING
Vi har jobbet med bøker og bokanmeldelser i en periode, og ble inspirert til å prøve oss som forfattere selv. Etter ei idemyldring, ble klassen enig om å forfatte boka, 'Skibotn's små forfattere i 7. klasse.' Først skulle boka vår bare omhandle skolen og klassen vår, men vi utvidet den til også å inneholde litt om bygda i Skibotn og den vakre naturen vi er så heldig og ha rundt oss. Les da vel. God appetitt!!

SKIBOTN SKOLE
Skibotn skole er en fin skole, med ca 90 elever.
Skolen har vært mindre enn den er nå. Den var også sykehus under krigen.
I 1997 hadde skolen 60 års jubileum, hvor de inviterte noen av de første elevene som begynte på skolen her.

Skibotn skole har egen hjemmeside, hvor du kan gå inn på Internett og søke på Skibotn skole. Der kan du finne fakta om naturen i Skibotn, skolen, lærerne, elevene med mer. Skibotn skole består av 3 deler. Barne skolen fra 1-4 kl, mellomtrinnet fra 5-7kl og ungdomsskolen fra 8-10 klasse. Ungdomsskolen har egen fløye. Den ligger oppe på gammelskolen. Oppe på loftet ovenfor ungdomsskolen, er lærerværelset. Der var det hus under krigen, der bodde det mange folk.

For noen år siden så fiksa de og ordna det til lærerværelse. Jeg kan også nevne noen av fagene skolen/ elevene lærer: Vi har O-fag, Naturfag, Kristendom, Norsk, Matte, Engelsk, Gym, Svømming, Sløyd, Tekstil, Heimkunnskap. Vi har også to fag som gjør Skibotn skole veldig spesiell: Vi har Finsk og Samisk som morsmåls og andrespråks opplæring.

Skibotn skole har kontakt med Hatteng, Elvevoll skole. Har også kontakt med Kilpis, Kangos og Mullsjø skole. Det er ikke akkurat hele skolen, men enkelte klasser. Klassene har vært på besøk på Hatteng, Elvevoll, Kilpis og Kangos skole. Det er bare vi i 7 klasse som skriver med Mullsjø skole. Vi har ikke kunnet dra dit ennå. Det er heller ikke sikkert at det blir tur dit en gang siden Mullsjø ligger helt nede i Sør- Sverige. Skolen bruker å lage til byturer, da drar vi enkelte ganger på Tromsø trykk, Museum ++ Blir også muligheter for bygåing og matspising·

KLASSEN VÅR
Vi er en trivelig klasse som trives i lag. De fleste av oss møttes i barnehagen, Så vi var kjente med hverandre når skolen startet for første gang. Da førskolen begynte var vi 7 elever i klassen. Det var Einar Andre, Joachim, Jon- Christian, Hildegunn, Lisbeth, Rita og Caroline. Klasseforstander var Pauline Ottosen.

Vi startet opp 1 klasse med en ny klasse medlem som var Hilde Rasmussen, Og klasse forstanderen vår ble Målfrid Lockert. Vi hadde det kjempe koselig. I 2 klasse hadde vi fortsatt Målfrid til klasseforstander. Da vi startet opp i 3 klasse, var det ingen nye eller noen som var borte. Men vi hadde ikke Målfrid til klasseforstander lenger. Da fikk vi plutselig en helt ny lærer her som het Trine Nystad. Da vi hadde kommet ett stykke ut i året, kom det en ny jente i klassen, som het Anita Johansen. Vi hadde det rå kuult. Anita måtte flytte igjen da skolen holdt på å ta slutt for året. Da vi kom i 4 klasse hadde vi enda en ny lærer. Han hadde vært lærer på skolen hele tiden, men vi var ikke så godt kjent med han. Det var Harry Lunde. Da vi skulle begynne i 5 klasse var vi ikke 5 klasse. Vi ble 6 klasse, på grunn av den nye reformen. Vi startet opp 6 klasse med like mange elever som før. Einar Andre, Joachim, Jon- Christian, Hildegunn, Hilde, Lisbeth, Rita og Caroline. Men med enda en ny lærer, som var Vibeke Halvorsen. Harry var ikke her mer. Han flyttet til Bergen. Det var synd. Da vi hadde Vibeke til klasseforstander, Så savna vi Målfrid som klasseforstander igjen. Vi skreiv en (søknad) til rektor som er May- Tove Lilleng, om at vi vil ha Målfrid igjen. Da vi kom til første skoledag i 7 klasse, da jublet vi. Vi fikk gode (gamle) Målfrid tilbake. + at vi fikk en ny elev som er Jenni Toppala som kommer i fra Tornio i Finland.

HVA BLIR DET NESTE? MONTRO?

BYGDA
Skibotn er et fint lite sted. Det ligger i Storfjord kommune. Det er cirka 600-700 innbyggere her, og cirka 2 timers kjøring til Tromsø, og cirka en halv timers kjøring til Kilpis. Vi snakker både samisk og finsk her i Skibotn. Vi handler på Statoil, Shell, Skibotn Varesenter og Skibotn Handel. Vi har tre campingplasser her nede i Skibotn, og en oppe i Skibotndalen. (Strandbu-, Brennfjell-, Skibotn-, og Olderelv camping) Ellers så har vi jo LHL, og vi har idrettshallen som vi har gym i. Det er frisør og optiker oppe i idrettshallbygget. Kirka vår startet opp på slutten av 1800-tallet, men etter hvert har den blitt bygd om flere ganger. Ellers har vi bilverksted her, Rør og Stål, Markedssenteret, og vi har en stor kai som det bruker og komme store båter til. Vi har også en molo der båtene ligger fortøyet. Det er dessverre ikke jobb til alle her, så mange må pendle til Oteren, Tromsø eller enda lenger bort. Men dessuten er Skibotn et fint og vakkert sted og bo i.

NATUR
Naturen i Skibotn er et fint sted og spasere i og ganske fint sted for naturelskere.Skibotndalen har en stor fiskeelv som har vært smittet av en lus ved navn gyrodelactus salaris,som er en farlig lus for fisken. Vi har mye laks i elva. Det er ganske mye furutrær i Skibotn. Det er lite gran,bjørk,vie og seljetrær. I Skibotn er det minst nedbør i Norge. Det er et fjell som heter Middagsfjellet.Det iggerst for Skibotn.I Skibotndalen er det mange ferskvann, blant annet Repi og øverstevannet det er også tre fosser Sledo,Rovijokkfossen og Hengen. Det er to elver som møtes i Skibotn. De elvene heter Olderelva og Skibotnelva. De møtes ved Strandbu camping. Det er en elv som møtes lengre opp i dalen som heter Lulleelva som går inn i Skibotnelva. Det er ganske tørt i Skibotn. Det er masse tørr sand i Skibotn.

FRITIDSTILBUD
Skibotn er en liten bygd i Storfjord kommune. Vi har veldig lite fritidstilbud her, men heldigvis har vår ungdomsskole fått i gang ungdomsklubben igjen, og vi har fått ny leder, Pernille Oppsahl. ' Hun er kjempe grei', sier alle sammen. Klubben har fått mange nye ting som CDèr, sofa og nye lys. Gjennom prosjektarbeid har ungdomsskolen malt forskjellige figurer på veggene, som f.eks. snoopy eller Beaves and Butt-Head. Det er blitt en koselig klubb der ungdommen møtes. Ungdomsklubben er fra 8 klasse og oppover. Når vi ikke har ting å gjøre, pleier vi å møtes ved en bålplass, som heter Oksenes. Der pleier vi og grille, koke kaffe og vi storkoser oss alle sammen. Ellers har vi også mange idrettstilbud. Vi har aerobic på mandag og torsdag. Det er fra 7 til 10 klasse først, og seinare er det for de eldre. Vi har skyting på mandager. Vi har skolekorps her også. Også har vi fotball og volleyball. Veldig mange er med på en av tingene i hvertfall.

SKIBOTN SKOLEKORPS
I Skibotn skolekorps er det ca.15 stk. Det er ikke så mange, men vi trives og håper at det kommer flere inn i korpset. Line Sørum er dirigent. Hun pendler fra Elvevoll og hit til Skibotn nesten hver dag på grunn av gruppeøvinger og korpsøvinger. Her i 7.klasse er det også noen som spiller, og det er: Einar Varvik som spiller trommer, Caroline Soini som spiller kornett, Joachim Hansen som spiller kornett, Jon-Christian Hansen som spiller tenorhorn og Rita Bruvold som spiller alt horn. Hvert år reiser vi på tonetreff til forskjellige plasser. Der er vi en hel helg og vi spiller fra morgen til kveld. Vi spiller på 17.mai og Skibotn markedet. På 17.mai bruker voksenkorpset og spille sammen med oss, men nå som voksenkorpset er nedlagt, spiller vi alene. Men det klarer vi fint. Korpset arrangerer ofte konserter. Korpset har en vinrød uniform. Den er veldig fin. Vi spiller ganske mange populære sanger som : My heart will go on, Eart song, Postman Pat, og danse mot vår + mange flere sanger. I 1997 hadde korpset 30- årsjubileum. Da fikk alle de første som hadde spilt i korpset en rose. Vi håper at korpset vil vare i mange år til

FOTBALLMILJØET I SKIBOTN
Det har alltid vært et godt fotballmiljø i Skibotn (Hatteng, Oteren).

Vi har hvert år i Skibotn et eller to fotballlag.Akkurat nå har vi to fotballlag her.Det ene fotballlaget er en aldersgruppe fra 12-14 år. Det andre er en aldersgruppe fra 6-11 år.Det er et godt miljø på treninga hver gang.Vi går dit og trener flirer i en og en halv time.Det er folk fra Hatteng og Oteren med oss og trener.Vi har egentlig 5 trenere, men to som stepper inn for de andre når de ikke kan.De heter Amund Bruvold, Øystein Andersen, Maria Pedersen, Per Knudsen og Sigmund Steinnes. Amund trener de største mens Øystein og Maria trener de minste.Per og Sigmund bytter på det.Nå skal lagene snart til Nordskjosbotn på turnering.Vi har vært der mange gang.Vi har også vært på andre turneringer.Vi er ca 11 spillere hver gang.Den mindre aldersgruppen er det dobbelte av det vi er i den største aldersgruppen.De er 4 spillere fra Hatteng og Oteren.Det er trening for de største klokka 18.30 til 20.00 hver tirsdag.For de minste er det klokka 17.00 til 18.30 hver tirsdag.

Har du løst til å begynne å trene med oss, så er du hjertlig velkommen.

LØRDAGSKAFÉ
Det begynte på høstforeldremøte. Målfrid hadde fått mange punkter fra klassen om hva vi kunne ha på samarbeidsplanen, bl.annet lørdagskafeâ.

Samfunnshuset fikk vi låne gratis.Vi tenkte vi kunne ha kafeâ fordi det ikke er noen i nærheten.Vi har billige priser på kafeenâvår! De som har vakt, tar med seg hjembakte kaker eller hjemlaget pizza. Noen ganger her vi solgt tørka oppsatser, og en gang hadde vi loppemarked på kafeenâ.Pengene går til klaassekassa , og vil bli brukt til klassetur.På kafeenâ selger vi : kake , vaffler , pizza , kaffe , brus m.m. Gjennomsnittsintekten har vært på 300-500kr.

Kafeenâs åpningstider er kl.11.00 - 15.00.
LØRDAGSKAFÉ
Det begynte på høstforeldremøte. Målfrid hadde fått mange punkter fra klassen om hva vi kunne ha på samarbeidsplanen, bl.annet lørdagskafeâ.

Samfunnshuset fikk vi låne gratis.Vi tenkte vi kunne ha kafeâ fordi det ikke er noen i nærheten.Vi har billige priser på kafeenâvår! De som har vakt, tar med seg hjembakte kaker eller hjemlaget pizza. Noen ganger her vi solgt tørka oppsatser, og en gang hadde vi loppemarked på kafeenâ.Pengene går til klaassekassa , og vil bli brukt til klassetur.På kafeenâ selger vi : kake , vaffler , pizza , kaffe , brus m.m. Gjennomsnittsintekten har vært på 300-500kr.

Kafeenâs åpningstider er kl.11.00 - 15.00.

1999- 7.klasse, Skibotn skole
Klikk for full størrelse.
Klikk for full størrelse.
Klikk for full størrelse.


Skrevet av Edith S.B.Båhl, fredag, 26.03.2010 - klokken 10:50
Sist endret: fredag, 26.03.2010 - klokken 14:43